Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

όχι δεν είναι όλοι οι ίδιοι

Όχι δεν είναι όλοι οι ίδιοι
Χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω ανθρώπους που βγήκαν από μια διαλυμένη σχέση και ζωή , από μια σχέση αρρωστημένη και βασανιστικη και κάπου στην πορεία βρίσκουν τον άνθρωπο που τους αξίζει. 
Το άσχημο με τη διάλυση μιας σχέσης η ενός γάμου είναι οτι στους πιο πολλούς αφήνει τόσα τραύματα, τόσο φόβο , είναι τόσος πολύς ο πόνος που φέρνει η στιγμή που πρέπει να θάψουν τα ονειρα που έκαναν με τον σύντροφο τους, που δεν έχουν πια το κουράγιο και την ενέργεια να κάνουν πια αλλα ονειρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πληγωνονται από το χωρισμό. Γίνονται ράκος. Παθαίνουν κατάθλιψη. Βαδίζουν προς το θάνατο. Και μετα τους πλησιάζει κάποιος άλλος. Και μέσα του ο κάθε ένας αναρωτιέται. Μπορεις να εμπιστευτείς ξανά; εγω λέω μπορείς
Μάθε να εμπιστεύεσαι ξανά.
Μάθε όμως να εμπιστεύεσαι πρώτα τον εαυτό σου. Την κρίση σου , τα συναισθήματα σου, το ένστικτο σου. Και μετα εμπιστευσου αυτόν που εχεις απέναντι. Αφού μετρήσεις τις προθέσεις του, τα κίνητρα του, αφού βεβαιωθεις για την ειλικρινεια του.
Όχι δεν είναι όλοι οι αντρες οι ίδιοι.
Όχι δεν είναι όλες οι γυναίκες οι ίδιες
Απέναντι σου εχεις έναν ξεχωριστό άνθρωπο και αυτόν θα ζυγισεις.
Αν στη ζωή του είναι καλός , ειλικρινής, συμπονετικος, έντιμος καθαρός έτσι θα είναι και με σένα .
Αν πάλι είναι παλιανθρωπος, παλιανθρωπος θα είναι και με σένα .
Μην κρίνεις από το φλερτ, μην ακούς τα όμορφα λόγια και βιάζεσαι να ερωτευτείς. Ο έρωτας τυφλώνει.
Άνοιξε τα μάτια και βλέπε καθαρά .
Μην κολακευεσαι και βλεπεις τον κάθε ενα σαν υποψήφιο εραστή.
Βλεπε πράξεις, χαραχτήρα, συμπεριφορά. Και για να βγάλεις συμπεράσματα θέλει χρονο. Γι αυτο δινε χρονο . Ο χρονος δείχνει.
Και ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά και ποιος όχι. Και ποιος θα σε πείσει και ποιος όχι. Και ποιος θα σταθεί διπλα σου και ποιος θα την κανει με ελαφρά πηδηματάκια μόλις καταλάβει οτι δεν παίζεις.
Θελεις μια σχέση γερή ; χτιζε γερά θεμέλια, χτισε ανθρώπινη σχέση πρώτα, χτισε μια φιλια που θα γίνει αγαπη όχι έναν έρωτα που θα σβήσει με το πρώτο φύσημα του ανέμου .
Οι παλιοί πριν χτίσουν το οικοδόμημα εχτιζαν τα θεμέλια, περίμεναν μήνες να δουν οτι έκατσαν καλα και μετα συνέχιζαν το χτίσιμο των τοιχων και της οροφής . Καλα θεμέλια λοιπόν
Και μην ξανακούσω οτι όλοι είναι ιδιοι. Όλοι αξίζουν κάτι σωστό και αληθινό και όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στην αγαπη φτάνει ο καθε ένας να αποφασίσει οτι αυτό που θέλει είναι αγαπη και δεν υποκύπτει σε συμβιβασμούς επειδή μαθαμε να λεμε οτι "όλοι είναι ιδιοι" . Δεν είναι όλοι ίδιοι . Να χεις την υπομονή να βρεις εκείνον με τον οποίο θα ζήσεις το όνειρο και όχι ακόμα έναν εφιάλτη.
ΜΣ 28/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...