Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Αγαπημένη μου φίλη,
με ρωτάς γιατί σταμάτησε να σε αγαπά όπως στις αρχές
να σου απαντήσω γλυκιά μου
οι άντρες είναι δύο πράγματα πρώτον κυνηγοί και δεύτερον παιδιά
και λέω πρώτον κυνηγοί γιατί αυτό είναι το αρχέγονο ένστικτο που καθοδηγεί όλες τους τις πράξεις σε όλες τις εκφάνσεις της ενήλικης ζωής είτε αφορά την εργασία και κυρίως τη γυναίκα. Σαν κυνηγοί λοιπόν θα κυνηγήσουν το θήραμα που έχουν βάλει στο μάτι. Και το κυνήγι δε γίνεται με όπλα και τόξα και βέλη αλλά με λόγια , μηνύματα και sms και διάφορα άλλα τεχνάσματα που χρειάζονται χρόνια πείρας για να φτάσουν στο επίπεδο higher. Και η γυναίκα, η κάθε γυναίκα, που τα χει ακούσει πολλές φορές, επιλέγει ή όχι να τα πιστέψει γιατί όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε η γυναίκα είναι ένα μικρό κοριτσάκι που της αρέσουν τα παραμυθάκια. Και έτσι ο κυνηγός επιστρέφει με το θήραμα.
Και μετά ?
Μετά φεύγει ο κυνηγός και έρχεται το παιδάκι. Και το παιδάκι άντρας αλλάζει συμπεριφορά.
και η γυναίκα γίνεται το παιχνιδάκι , παίζει για λίγο και το βάζει στη γωνιά για την επόμενη φορά. Αργά ή γρήγορα δεν έχει καμιά σημασία, η αλλαγή θα έρθει και η γυναίκα το ξέρει. Και δεν είναι ότι δε σε αγαπά απλά πλέον θεωρεί ότι σε έχει καταχτήσει και είσαι εκεί δεδομένη.
ίσως να τον θεωρείς και εσύ δεδομένο, να μην κάνεις τα πράγματα που έκανες στις αρχές, να μην έχεις τον ενθουσιασμό που είχες στις αρχές, ίσως να είναι αυτό μια απλή διαδικασία. ίσως απλά να είναι η αναπόφευκτη απομυθοποίηση του έρωτα που είναι επώδυνη.
Μη στενοχωριέσαι, αυτά τα πράγματα είναι απλές ανθρώπινες συμπεριφορές, οι άνθρωποι βαριούνται φίλη μου, βαριούνται να τρώνε τα ίδια φαγητά, βαριούνται να πηγαίνουν στα ίδια μέρη, βαριούνται να πηδάνε την ίδια ώρα της βδομάδας στις ίδιες στάσεις, η ρουτίνα σκοτώνει. Και χωρίζουν γιατί βαριούνται να μπουν στον κόπο να κάνουν εκείνη την επιπλέον προσπάθεια για να κρατήσουν τη φλόγα ζωντανή, και πλέον είναι ευκολότερο να αλλάξεις σύντροφο αλλά εκατόν να αλλάξεις θα φτάνεις πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Η μαγεία χάνεται γιατί εμείς την αφήνουμε να χαθεί, γιατί είμαστε τεμπέληδες και οι σχέσεις είναι ένα παιχνίδι που θέλει καλούς παίχτες, πείσμα, εξυπνάδα, πονηράδα, φαντασία, κόπο, χρόνο και πάνω απ’ όλα να είσαι αποφασισμένος ότι τον άνθρωπο που διάλεξες δε θα τον αλλάξεις ούτε θα τον δώσεις μέσα για να πάρεις μια PLASMA TV. Η ρουτίνα σκοτώνει τον άνθρωπο, τον έρωτα, τα πάντα. Αν σταματήσεις να παίζεις τότε χάνεις. Διαφορετικά το αφήνεις στο έλεος του χρόνου και της ρουτίνας και λιώνει όπως λιώνει το κύμα ένα κάστρο στην άμμο.
Τα πάντα παίζονται στη λεπτομέρεια. σε εκείνο το sms που έστελλες στην αρχή και τώρα δεν, σε εκείνα τα λόγια που έλεγες στην αρχή και τώρα δεν, σε εκείνα τα βλέμματα που ήταν όλο φωτιά και τώρα απλά δεν…. φίλη μου….. κάθε ΔΕΝ είναι και μια σταγόνα που σβήνει τη φωτιά.
Λυπούμαι πραγματικά που δεν αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι ότι όσο κόπο χρειάζεται να χτίσεις άλλο τόσο κόπο χρειάζεται να συντηρήσεις το συναίσθημα ζωντανό.
Εάν θέλεις να διατηρήσεις ζωντανό το συναίσθημα κάθε μέρα πρέπει να είναι καλύτερη και πιο ποιοτική από την προηγούμενη. Η στασιμότητα είναι μια αντίστροφη μέτρηση προς τη σήψη.
σου το είπα και να το θυμάσαι αγάπη μου, η ζωή παίζεται στις λεπτομέρειες …
Με αγάπη η φίλη σου
Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...