Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αγάπη σημαίνει νοιάζομαι

 Tι είναι η αγάπη αν δεν είναι να νοιάζομαι;


και έχει πολλές έγνοιες το να νοιάζεσαι γιατί νοιάζεσαι για αυτόν που αγαπάς περισσότερο από όσο νοιάζεται ο ίδιος ή ή ίδια.
Γιατί νοιάζομαι είναι η βαθιά επιθυμία να είναι ο δικός σου άνθρωπος καλά, είτε είναι γονιός σου είτε παιδί, είτε ο καλός σου φίλος είτε ο σύντροφος σου.
Και νοιάζεσαι αν έφαγε κι αν ήπιε σήμερα νερό ή μόνο καφέδες.
Και νοιάζεσαι αν είναι καλά ή αν είναι στενοχωρημένος και τα μάτια σου σκανάρουν την σιωπή σαν αχτινογραφία και ξέρεις πότε είναι καλά και πότε όχι.
Αν είναι χάλια θα ρωτήσεις τι έχει κι αν δεν θέλει να μιλήσει απλά θα κάνεις μια αγκαλιά μέχρι να περάσει. Και μου αρέσει που βλέπω ανθρώπους που είναι χρόνια μαζί και νοιάζονται, και συγκινούμαι όταν βλέπω τον γέρο άντρα να κρατά τρυφερά την γριούλα του από το χέρι και να την παίρνει στο γιατρό. Συγκινούμαι όταν βλέπω τα παιδιά να φροντίζουν τους γονείς τους, συγκινούμαι όταν ο γονιός δεν είναι καλά και βλέπεις το μικρό παιδάκι ανήσυχο να τρέχει να φέρει το θερμόμετρο ή ένα ποτήρι νερό. Συγκινούμαι όταν η φίλη παρηγορεί την φίλη που κλαίει στο τηλέφωνο και της μιλά με λόγια παρήγορα και της λέει θα πάνε όλα καλά. Θα σε πάρω και μετά να δω αν είσαι πιο καλά. Και παίρνει μετά να βεβαιωθεί. Συγκινούμαι όταν μένει κάποιος απένταρος και ο φίλος ανοίγει το πορτοφόλι να του δώσει 10 ή είκοσι ευρώ ενώ είναι και ο φίλος απένταρος. Νοιάζομαι σημαίνει θέλω να ξέρω ότι είσαι καλά, κι αν δεν είσαι θα κάνω τα πάντα για να είσαι καλά και θα μείνω δίπλα σου μέχρι να γίνεις. Θα σκουπίσω τα δάκρυα σου, θα ακούσω τα παράπονα σου, θα σε αφήσω να μου τα πεις και να ξεσπάσεις μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Να νοιάζεσαι είναι ο μόνος τρόπος να αγαπάς.
Αγάπη δεν είναι να σε θαυμάζω και να σου λέω ψεύτικα και όμορφα λόγια για να σου τονώνω το Εγώ και να σε καμαρώνω σαν όμορφο μπιμπελό. Αγάπη είναι να σου θυμώνω όταν κάνεις κακό στον εαυτό σου και όταν παρεκτρέπεσαι, να σου μουρμουρώ για να κάνεις τις αναλύσεις σου και να μην καπνίζεις, να σε σηκώνω από τον καναπέ για να πάμε να περπατήσουμε, να σου λέω μην τρώς βλακείες φάε σαλάτες, πρόσεξε το βάρος σου, φρόντιζε τον εαυτό σου, να σου κάνω παρατήρηση όταν πιστεύω ότι κάνεις κάτι λάθος, να θυμώνω και να μη δέχομαι να μειώνεις τον εαυτό σου γιατί εγώ σε έχω ψηλά. Και εκεί ψηλά σε θέλω.
Αν νοιάζομαι είμαι κάποτε αυστηρή και κάποτε λέω αλήθειες που πονάνε και αν αδικείς τον εαυτό σου θα τον υπερασπιστώ εγώ, αν γίνεις αλάζονας θα σε προσγειώσω εγώ και πάλι.
Νοιάζομαι σημαίνει φροντίδα, περιποίηση, υπηρεσία, Απλά πράγματα και όμως τόσο ουσιώδη. Τόσο απαραίτητα όσο ένα δείπνο που έφτιαξες για να φάτε όλοι μαζί, όσο ένας καφές που τον σερβίρεις με τόση αγάπη, όσο ένα χάδι και ένα μασάζ σε ένα κουρασμένο κορμί που δούλευε ώρες για ένα μεροκάματο.
Τόσο απλά και απαραίτητα όπως το βούρτσισε τα δόντια σου πριν κοιμηθείς και να έρθω να σου δώσω ένα φιλί, να διαβάσουμε ένα παραμύθι και να σε σκεπάσω πριν πάω για ύπνο. Και μετά πριν κοιμηθώ θα ξαναπεράσω για να δω μήπως ξεσκεπάστηκες.

Δεν χρειάζονται πολλά για να αγαπάς, απλά να νοιάζεσαι ♥

#αγάπη #άρθρα #συναισθήματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...