Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Scorpiotica

Ναι είναι δύσκολο να συμβιώνεις με ενα Σκορπιό αλλά το δυσκολότερο είναι να συμβιώνεις με τον εαυτό σου όταν εισαι σκορπιός. 

Στην ηλικία που τα αλλα παιδάκια παίζουν με επιτραπέζια το παιδί σκορπιός αρχίζει να σκέφτεται βαθύτερα ερωτήματα όπως το θάνατο και αυτα ερωτήματα παιδευεται να τα απαντησει όλη του τη ζωή. Τιποτα δεν είναι απλό , τιποτα δεν είναι επιφανειακό. Πάντα ψάχνει κάτι να μάθει κάτι να ανακαλύψει και γι αυτό το βλέμμα του για πολλούς είναι παραλυτικό και γι αυτό επίσης ονομάζεται ο ντετέκτιβ του ζωδιακού.

Με το βλέμμα του διαβάζει τη ψυχή σου, μετρά τις κινησεις σου, αν τον αγγίξεις έστω και για μια χειραψία θα καταλάβει πολλά. Θα σε αναλύσει, θα δε διαβάσει, θα ξέρει τις προθέσεις σου απέναντι του σε χρονο μηδέν. Ποτε μην μπεις στον κόπο να πεις ψέμματα στο Σκορπιό. Άδικος κόπος. Πες ακριβώς αυτό που νοιώθεις, πες τι θέλεις, κι αν τον απεχθανεσαι πες το και αυτός θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια σου και ίσως μπει στον κόπο να σε πείσει για το αντίθετο, αν σε συμπαθήσει πρώτα εκείνος εννοείται γιατί αν δεν σε συμπαθήσει δεν θα μπει στον κόπο να σε πείσει και αυτό είναι μια χαρά.


Δεν τον νοιάζει η έγκριση σου ούτε την εχει ανάγκη. Τον νοιάζει η αλήθεια σου. Αν πληρείς τις προδιαγραφές του θα εχεις έναν πιστό και αφοσιωμένο φιλο για μια ζωή. Αν εισαι δήθεν και ψεύτης θα εχεις διαγραφεί από την πρώτη στιγμή. Για τον Σκορπιό δεν υπαρχουν ημίμετρα.


Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί μέχρι να γνωρίσουν έναν Σκορπιό είναι γιατί εκείνος είναι πάντα ο θύτης ποτε το θήραμα .. ο μεγάλος χειριστης του ζωδιακού, ο αλχημιστης των ψυχών, αυτός που θα φέρει όποιον θέλει εκεί που θέλει .. χωρίς ο άλλος φυσικά να πάρει είδηση αφού θα πιστεύει οτι εκείνος έφερε το σκορπιο εκεί που ήθελε. Αυτή είναι η υποχθονια φύση του σκορπιου. 

Και το σημαντικότερο επειδή πολλά ακούγονται για τον σκορπιό και το σεξ ! Ο σκορπιός δεν είναι η σεξομηχανή που όλοι φαντάζονται. Απλά όπως σε όλες τις δραστηριότητες του, ο σκορπιός πλήττει εύκολα και χάνει το ενδιαφέρον του ακόμα πιο εύκολα, οπότε αν ο σύντροφος του δεν του κεντρίζει το ενδιαφέρον με εναλλαγές τότε θα τον χάσει επίσης πολύ εύκολα. Για να καταλάβεις το πώς βλέπει τα πράγματα ο σκορπιός πρέπει να τον φανταστείς ώς ένα εξερευνητική που θέλει και έχει ανάγκη να μαθαίνει κάτι νέο κάθε μέρα. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το πεδίο του έρωτα, οπότε δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσει η εξερεύνηση και το ταξίδι. 


Για τον σκορπιο η λέξη κλειδί δεν είναι το σεξ όπως νομίζουν πολλοί, η λέξη κλειδί είναι ο έλεγχος και το σεξ για εκείνον είναι η τέλεια μέθοδος ελέγχου και δεν θα μπει στον κόπο να ασχοληθεί με το σώμα σου αν δεν ενδιαφέρεται να σε καταχτήσει πλήρως. Οπότε στο χειριστικό μυαλού το σκορπιού, ο έρωτας είναι μια πολεμική στρατηγική, την οποία θα χρησιμοποιήσει για να μάθει κάθε σημείο του σώματος σου, να σου προσφέρει την μεγαλύτερη ηδονή, με τις καλύτερες τεχνικές, με απώτερο σκοπό να έχεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου, με βαθύτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια σχέση εξουσίας - υποταγής, στην οποία δεν θα έχεις αντιληφθεί καν ότι παραδίδεσαι. 

Μια κατάχτηση - παράδοση που θα επιφέρει την πλήρη ένωση πνευματική-ψυχική-σωματική ένωση που ζητά ο σκορπιός για να νιώθει ολοκληρωμένος. Αυτό που θέλει στην ουσία είναι να "αφοιομοιωθεί" να γίνει ένα μαζί με τον σύντροφο του και γι αυτό πολλοί πιο ανάλαφροι χαραχτήρες βρίσκουν τον τρόπο έκφρασης της αγάπης του σκορπιού αποπνικτικό. Αν δεν μπορείς να φτάσεις τα επίπεδα της ψυχοσωματικής εμπειρίας που θέλει να έχει μαζί σου, αν δεν είσαι εκεί 100% αν είναι μόνο το σώμα σου και όχι το μυαλό σου θα το ξέρει. Άρα όταν μιλάμε για σκορπιό και σεξ εννοούμε σκορπιός και μυστικισμός,  εμπειρία πέραν των πέντε αισθήσεων, τελετουργία ! 
Αν βρει  έναν άξιο σύντροφο θα βρει και τον δρόμο προς την εκτόνωση και έχουμε καλώς .. 

Αν όχι , εκείνο που αναζητά ο σκορπιός, την υπέρβαση μέσω των αισθήσεων, μπορεί να τον οδηγήσει σε καταχρήσεις, αλκοολισμό, σεξουαλική υπερδραστηριότητα, μυστικιστικές εμπειρίες και οτιδήποτε μπορεί να τον οδηγήσει σε πράξεις εγκληματικότητας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να του προκαλέσει το ενδιαφέρον. βλέπε Charles Manson Αν δεν γίνει εγκληματίας όλη του η ενέργεια θα στραφεί προς τα έσω θα γίνει πικρόχολος, νευρικός και θα είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που σιγοβράζει και δεν ξέρει τι του φταίει.

Ο σκορπιός μπορεί είναι ο καταστροφέας του ίδιου του, του εαυτού. Και αυτοκαταστρέφεται ξανά και ξανά και αναγεννάται ξανά και ξανά μέχρι τη στιγμή που θα τιθασεύσει αυτό το ηφαιστειακό πάθος που έχει μέσα του και το διοχετεύεσει σε δημιουργικές διεξόδους.


αν το καταφέρει αυτό, θα θριαμβεύσει. βλέπει Pablo Picaso, Bill Gates


Ω ναι είναι γενναιόδωροι και βράχοι δύναμης και ευχάριστοι στην συναναστροφή αλλα καταβαθος δεν παύουν να θέλουν τον έλεγχο. Κι αν δεν νοιώθουν οτι με αυτόν που μοιράζονται το είναι τους είναι ενωμένοι σώμα και ψυχή απλά θα τον εγκαταλείψουν.
Αν όχι σωματικα ψυχικά ναι ..και αυτή είναι η μόνη εκδίκηση του. Να σε εγκαταλείψει . Και θα σε πονέσει σίγουρα .
Γιατί θα σε εχει αγαπήσει πολύ, με τον απόλυτο , ερωτικό τρόπο που Αγαπα και μετα θα σε αφήσει στην μετριότητα των συνηθισμένων ανθρώπων.
Γιατι η αγαπη του σκορπιου δεν εχει μέτρο και όπως αγαπά θέλει να αγαπιέται χωρίς μέτρο. Θέλει πολλή αγαπη, πολύ πάθος , πολλή σημασία , θέλει να είναι το επίκεντρο της ζωής του συντρόφου του. Αν αγαπηθεί έτσι και χορτάσει για λίγο την πείνα του,  ίσως ηρεμήσει ηρεμήσει, ησυχάσει,νοιώσει ασφαλής ακόμα και για την ίδια την σκέψη του θανάτου, κατασταλάζει, αφήνεται και παραδίνει πλέον και τον έλεγχο.. η μήπως όχι εντελώς;;
Σκορπιός είναι δεν θα ξέρεις ποτέ
αγαπημένη λέξη "Θέλω"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...