Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

happy birthday to my Bmf

22/111 * our guardian angels and our soul tribes*

Σίγουρα θα έχεις ακούσει τον όρο soul mate. Τον άκουσα και εγώ, διάβασα γι αυτόν τον όρο και επίσης για τον όρο soul tribe. Soul mate ή αλλιώς ψυχικός σύντροφος είναι ένας άνθρωπος που θα συναντήσεις στη ζωή σου και θα σου προσφέρει ένα σημαντικό μάθημα. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι άντρας ή γυναίκα, μπορεί να είναι στη ζωή σου είτε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα είτε για πολλά χρόνια και δεν χρειάζεται απαραίτητα η σχέση να είναι ρομαντικής φύσης.  Soul tribe είναι η ομάδα των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, νιώθεις μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους, νιώθεις ότι έχετε κάποια κοινά χαραχτηριστικά ως προς την προσωπικότητα, τον τρόπο δράσης και σκοπό ζωής και υπάρχει μια ωφέλιμη αλληλεπίδραση μεταξύ σας αλλά και η μεταξύ σας σχέση είτε δύο ατόμων είτε μιας ομάδας δημιουργεί ένα θετικό αποτέλεσμα προς την κοινωνία.

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε έναν guardian angel μου, έναν soul mate μου, ένα σημαντικό μέλος του δικού μου soul tribe. My bmf (όχι bff) Αντρέας.  Δεν είναι τυχαίο που είναι φίλος μου και όχι μόνο αλλά τον θαυμάζω, τον εκτιμώ και τον σέβομαι απεριόριστα.

Τον θαυμάζω γιατί.

Είναι αυτοδημιούργητος.  Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται μετά από σκληρή δουλειά, θέληση και πειθαρχία. Χρησιμοποίησε το μυαλό του και απέκτησε μια σημαντική θέση στην εργασία του, έχτισε μια σημαντική και αξιοθαύμαστη καριέρα, μια θέση όπου τον σέβονται όλοι γύρω του, για το ήθος του και την ακεραιότητα του. Αγαπά τη δουλειά του και όταν αγαπάς αυτό που κάνεις το κάνεις και σωστά αλλά και μεταφέρεις την αγάπη σου και στους άλλους.

Η ύπαρξη του όλη είναι αφιερωμένη στην αγάπη του για τον συνάνθρωπο του. Και αυτό φαίνεται από το επάγγελμα που έχει επιλέξει να κάνει με τόση αγάπη αλλά και όλες τις άλλες δραστηριότητες στις οποίες αφιερώνει τον προσωπικό του χρόνο.  Έχει δημιουργήσει εθελοντική ομάδα, την KORCY, που είναι αφιερωμένη στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και άλλες εθελοντικές δράσεις και έχει συσπειρώσει και επιτάξει συγγενείς και φίλους και έγινε το παράδειγμα για όλους μας ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι και εμείς, όπως και όποτε μπορούμε. 

Είναι ανήσυχος και θέλει συνεχώς να επιμορφώνεται, να αναπτύσσει το πνεύμα του και να κάνει κάτι περισσότερο, κάτι καινούργιο. Με την δράση του, γίνεται συνδετικός κρίκος και φέρνει ανθρώπους κοντά, γίνεται εκείνος η αιτία να έρθουν άλλοι άνθρωποι πιο κοντά και στηρίζει έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο.

Τον θαυμάζω γιατί νοιάζεται. Νοιάζεται για τους πελάτες τους, για τους συγγενείς του, για τους φίλους του. Νοιάζεται και δεν απογοήτευσε ποτέ κανένα γιατί είναι ότι χρειαστούμε είναι εκεί.

Τον θαυμάζω γιατί μας στηρίζει. Όταν η μια του φίλη έχει παρουσίαση λέει στους άλλους δέκα, και όταν εγώ είχα την έκδοση του βιβλίου μου, πήρε για να το πάρει δώρο σε κάποιους άλλους, και όταν η άλλη του φίλη είχε εγκαίνια για το κατάστημα ρούχων της, πάλι ενημερώνει όλους τους υπόλοιπους και κάπως έτσι στηρίζει μια τον ένα και μια τον άλλο αλλά και μας διδάσκει το ένας για όλους και όλοι για έναν.

Τον θαυμάζω γιατί είναι θετικός, δεν παραπονιέται και έχει πάντα κάτι καλό να πει. Είναι η όμορφη πλευρά του νομίσματος της ανθρωπότητας. Είναι εκείνος που παρακολουθώντας τον να ζει, να υπάρχει και να δημιουργεί  σκέφτεσαι ότι ναι, υπάρχει ελπίδα και καλοσύνη.

Τον θαυμάζω και τον αγαπώ. Γιατί είναι πάνω από όλα ο εαυτός του. Γιατί την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, πίνοντας τον πρώτο μας καφέ στα Λιβάδια, φεύγοντας μου είπε πάμε στο αυτοκίνητο να σου δώσω τα μέσπιλα που σου έφερα.  Λίγα χρόνια μετά, εν καιρώ καραντίνας ήμασταν κλεισμένοι με την Κατερίνα στο σπίτι. Ενα άσπρο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι μας, ένας άντρας πλησίασε το παράθυρο, και άφησε μια τσάντα πάνω στο περβάζι, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε.  Βγήκα έξω, και βρήκα μια τσάντα μέσπιλα πάνω στο παράθυρο. Εξ αποστάσεως μεν αλλά τα μέσπιλα μέσπιλα.  Είναι αυτά τα μικρά, τα σημαντικά. 

Είναι από τους λίγους άντρες που ξέρω, που είναι τόσο καλά με τον εαυτό του, που η αυτοπεποίθηση του σε κάνει να νιώθεις τόσο άνετα όταν είσαι κοντά του. Δεν τον νοιάζει να εντυπωσιάσει, δεν προσποιείται ποτέ, δεν θα σου πει ποτέ τίποτε ψεύτικο και υπερβολικό για να κερδίσει εντυπώσεις.

Μου πήρε πολλούς μήνες ίσως και κανένα δυο χρόνια να τον εμπιστευτώ. Όχι γιατί έκανε κάτι λάθος εκείνος αλλά επειδή εγώ, βγήκα μετά από ένα διαζύγιο, προβληματική και προβληματισμένη έξω στον κόσμο και έβλεπα τα πάντα και τους πάντες με σκεπτικισμό  και μου ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι ένας άντρας σου προσφέρει την φιλία του γιατί έχει καλή καρδιά και δεν θέλει κάτι για αντάλλαγμα.  Το να αφεθώ και να εμπιστεύομαι και πάλι ήταν κάτι που μου το δίδαξε αυτό το πλάσμα.

Μου δίδαξε πώς η πραγματική φιλία χτίζεται με υπομονή και ότι ο άντρας που αγαπά και θαυμάζει μια γυναίκα, δεν φεύγει τόσο εύκολα. Και ο Ανδρέας δεν έφευγε. Δεν ξέρω πόσες φορές κακοφανίστηκα για βλακείες και πόσες φορές του «την είπα» και όντως κακοφανιζόμουν για βλακείες και γιατί ο Αντρέας δεν απάντησε στο μεσσεντζερ σήμερα και απάντησε την επόμενη μέρα και γιατί πήγε να δει το Χόμπιτ μόνος του και για να τον εκδικηθώ πήγα και εγώ και είδα μια ταινία που είπαμε ότι θα πάμε μαζί να την δούμε, μόνη μου και πολλά άλλα. Με πείραζε, κρατούσα μούτρα, του έκαμνα παράπονα, του έλεγα θέλω λίγη απόσταση και μου απαντούσε οκ όπως νιώθεις και μετά από λίγες μέρες ερχόταν το μήνυμα του.  Μαρινάκι μου είσαι καλά; και με έλιωνε και ένιωθα τύψεις που ήμουν έτσι και εκείνος έδειχνε ανωτερότητα και τα ξεχνούσαμε όλα και δεν εγκαταλείψαμε κανένας μας αυτή τη σχέση και  σιγά σιγά έμαθα κάποια πράγματα που δεν καταλάβαινα πριν.

Ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και τα μικρά τετράγωνα κουτάκια που είχα στο μυαλό μου και οι κανόνες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι είναι δικοί μου κανόνες, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του κανόνες και τον δικό του τρόπο συμπεριφοράς, τον δικό του τρόπο ζωής, τον δικό του τρόπο που θα σε αγαπήσει. με δίδαξε να σέβομαι τον χρόνο του άλλου και τον τρόπο του, ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνονται όλα με τον τρόπο που θα σκέφτομαι εγώ. Mε δίδαξε να μην συμπεριφέρομαι σαν κακομαθημένο και να μην περιμένω ο άλλος να μαντέψει τι σκέφτομαι και πώς νιώθω και απλά να μάθω να επικοινωνώ σωστα και να εκφράζω τα θέλω μου. 

Το πιο σημαντικό  όπως που με δίδαξε ήταν ότι εκείνος που θα σε αγαπήσει, δε θα εγκαταλείψει με την πρώτη ευκαιρία, ότι και να πεις εσύ, όσες ανασφάλειες και αν έχεις,  όσες άμυνες και αν έχεις, όσο και αν κλωτσάς, θα κάτσει εκεί, θα επιμένει, μέχρι που σιγά σιγά, θα διαλύσει και την δυσπιστία σου και τις ανασφάλειες σου και θα σε πείσει ότι ναι, υπάρχουν άντρες που μπορούν να σε αγαπούν χωρίς να ζητούν τίποτε άλλο από την αγάπη και τη φιλία σου.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που με δίδαξε και είμαι ευγνώμων γι αυτό.

Αν ήταν αδερφός μου θα ήμουν πολύ περήφανη να λέω ότι είναι αδερφός μου.  Δεν είναι αδερφός μου αλλά είναι ο bmf μου, είναι ο άνθρωπος που από την μέρα που γνωριστήκαμε δεν έχασε θεατρική παράσταση της κόρης μου, που με συνόδευσε σε σημαντικές εκδηλώσεις όταν χρειαζόμουν συνοδό και οδηγό. Που δεν μου χάλασε ποτέ χατήρι. Έχει ένα γέλιο που γελάς απλά γιατί τον ακούεις να γελά, δεν σταματά να κρατά το κινητό στο bowling και πάντα κοιμάται όταν έχουμε movie night αλλά οκ λαλούμεν του τι έγινε όταν τελειώσει η ταινία. είναι η υπηρεσία πληροφοριών για ότι χρειαστώ, από μηχανικό μέχρι φυσιοθεραπευτή και το πιο σημαντικό στις κρίσιμες στιγμές είναι πάντα δίπλα μου. 

Αντρέα my dear friend σήμερα κλείνεις 30 και σαν μεγαλύτερη έχω να σου πω πολλά πολλά μπράβο για ότι κατάφερες μέχρι σήμερα και να σου δώσω μια μόνο μικρή συμβουλή. Εκτός από την αγάπη σου και την φροντίδα σου για όλους εμάς κράτα και λίγη ενέργεια για τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα και αφιέρωνε ώρες και μέρες αποκλειστικά για σένα και όχι μόνο για τους άλλους.  Οι άλλοι στην τελική έχουν την ευθύνη της ζωής τους και θα κάνουν τις επιλογές τους και η ευθύνη σου είναι πρώτα απέναντι στον εαυτό σου και στη δική σου ζωή.  Φρόντισε να δίνεις και σε σένα όσα δίνεις σε εμάς. 

Love u lots thank you for everything Thank you for teaching me friendship 

 





 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Mind games

  Του έστειλε μήνυμα στο κινητό μια φωτογραφία με το σβέρκο της σημαδεμένο, μελανιασμένο, ένα σημάδι όπως τότε, όπως αυτό που της έκανε εκεί...