Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

αναμένοντας την άφιξη του παιδιού σου

Από τη στιγμή που μια γυναίκα μαθαινει οτι είναι εγγυος, από το πρώτο πλημμυρισμα συγκίνησης στην είδηση του ερχομου μιας νέας ζωης, μέχρι τη στιγμή που θα το αντικρίσεις μεσολαβούν σχεδόν εννιά μήνες. Εννιά υπέροχοι μήνες αναμονής, περιμένεις να το δεις για πρώτη φορά στους υπέρηχους και δεν ειναι παρά μόνο μια τέλεια τελεία, και σου τη δείχνει ο γιατρός και σου λέει να αυτή η μαύρη κουκκίδα είναι το έμβρυο. Μετά περιμένεις να ακούσεις την καρδούλα του για πρώτη φορά και είναι όμορφη και γρήγορη σαν καλπασμός αλόγου. Μετά βλέπεις τα χεράκια και τα ποδαράκια να σχηματίζονται και ένα βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείς νιώθεις το πρώτο φτερούγισμα στην κοιλιά σου που σύντομα θα γίνει δυνατές κλωτσιές. Το νιώθεις όταν κοιμάται και όταν έχει λόξυγγα και βυζαίνει το δαχτυλάκι του ενώ κολυμπά.
Σύντομα μεγαλώνει και στριμώχνεται και βλέπεις το ποδαράκι του να σχηματίζεται πάνω στην κοιλιά σου.
Και χαϊδεύεις την φουσκωμένη κοιλιά τραγουδώντας του απαλά για να συνηθίσει τη φωνή σου και του μιλάς και του λες πόσο ανυπομονείς να δεις πως μοιάζει.
Είναι και κάποιες στιγμές που αγωνιάς και φοβάσαι αν θα πάνε όλα καλά και κάποιες άλλες που σπάνε τα νεύρα σου και κλαις γιατί έχεις γίνει σαν βαρέλι και έχουν φουσκώσει τα πόδια σου και δεν μπορείς να κοιμηθείς τις νύχτες και πηγαίνεις τουαλέτα κάθε τρία λεπτά.
Όλα αυτά όμως ξεχνιούνται όταν το δεις και είναι το δικό σου υπέροχο πλασμα, το μωράκι σου.
Όταν ξέρεις τη μέρα που θα γεννήσεις δεν κοιμάσαι την προηγούμενη. Είναι ένα παράξενο συναισθημα, η αποστολη σου πλησιάζει στην ολοκληρωση και αυτό το.πλάσμα που μεγαλώνει μέσα σου, αύριο θα βγει από μέσα σου και θα το παραδώσεις στην ανθρωπότητα.
Τελευταία νύχτα που είναι μόνο δικό σου. Από αύριο θα είναι ένας νέος άνθρωπος που ήρθε στον κόσμο !
Αγάπη μου  2004 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

happy woman's day

Το μήνυμα μου σήμερα, γιορτή της γυναίκας H μάνα , η ηρωίδα, η εργαζόμενη, η κόρη, η φίλη , η υποταγή οι ρόλοι της ; Που είναι ακριβώς η γυν...