Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Mη ρωτάτε γιατί.

Χωρίζουν τα ζευγαρια μετα από δέκα η είκοσι η τριάντα χρονια γάμου και μένουν αποσβολωμενοι οι γύρω, οι συγγενείς, οι φίλοι και ρωτούν μεταξύ τους μα τι έγινε και δηλώνουν με ύφος λυπημένο "μα φαίνονταν τόσο ευτυχισμένοι, τόσο αγαπημένοι"
Δεν αντιλαμβάνονται οτι πολλες φορές η ευτυχισμενη και όμορφη εικόνα ενός ζευγαριού είναι τόσο αληθινή όσο οι εικόνες χαρουμενων πολιτών ενός καταπιεστικου καθεστώτος. Ψευδείς και παραπλανητικές. Μη ρωτάτε τους ανθρώπους γιατί χωρίζουν . Δεν υπάρχει χρονική απάντηση που θα ικανοποιήσει τους γύρω. Οι ίδιοι ξέρουν για ποσο καιρό διατήρησαν την σιωπηλή προσυμφωνημενη τους προπαγάνδα.
Η σωστή ερώτηση είναι γιατί επέλεξες να μείνεις τόσο; αλλα και πάλι μην την κανεις. Το σμίξιμο και ο χωρισμός αφορά αυστηρά τους δύο, αυτοι που έχτισαν την εικόνα, αυτοι που τη διατήρησαν , αυτοί που επέλεξαν να την διαλύσουν .

Ο Άλμπερτ Εσπινοσα γράφει : είναι αδύνατον να καταλάβειςμια σχέση αν δεν εχεις δει ενα ζευγάρι να τσακώνεται, να αγαπιέται και να κοιμάται μαζί. 

Και θα ανατρέπονταν πολλες εικόνες αν έβλεπαν οι έξω σοκαρισμένοι έβλεπαν για ποσα χρονια κοιμούνται οι μέσα με γυρισμένες πλάτες και με ποσα ψέμματα συντηρούσαν την οικογενειακή τους προπαγάνδα.

Γι αυτο μη ρωτάτε γιατί. Το με ποιον επιλέγει να ζει ο οποιοσδήποτε η να μη ζει δεν χρειάζεται αιτιολογία.

ΜΣ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

happy woman's day

Το μήνυμα μου σήμερα, γιορτή της γυναίκας H μάνα , η ηρωίδα, η εργαζόμενη, η κόρη, η φίλη , η υποταγή οι ρόλοι της ; Που είναι ακριβώς η γυν...